Menu
Your Cart

Onze Geschiedenis


Eduard Timmermans, werktuigkundige, instrumentenbouwer en zelfs piloot, stichtte omstreeks 1915 een uurwerk winkeltje in de Nieuwstraat te Tienen. De winkel was een feit. Hij verhuisde in 1922 de winkel naar de Peperstraat nr. 13. In 1936 overleed E. Timmermans. Irma Timmermans -zijn zus- nam de zaak over. Ze veranderde de naam van de zaak naar “Huis Timmermans “. Irma Timmermans heeft tot haar 90 jaar in de winkel gestaan, ze overleed in 1980. Gaby Timmermans nam in 1980 de zaak over van haar tante. De zaak werd verhuisd naar Peperstraat 20, waar ze nog steeds gelegen is.

In 1990 nam haar zoon Danny Struyven de zaak over. Hij en zijn echtgenote verbouwden de zaak helemaal in 1998, de voorgevel werd behouden. De naam van de zaak werd veranderd naar “Juwelier Timmermans “. In de helft van 2002 kwam hun zoon Bram Struyven mee in de zaak. Zijn eerste visie op de zaak werd werkelijkheid in 2005 met het uitbreiden van de zaak in de Spiegelstraat. Tevens werd er het logo veranderd naar “Timmermans – Jewel and watchmakers since 1915 “.

In 2013 hebben we de zaak totaal vernieuwd en uitgebreid. Door de aankoop van een aangrenzend pand hebben we de etalageruimte, verkoop en ateliers kunnen uitbreiden. Met meer dan 40 meter etalage, vernieuwde juwelen en uurwerkmaker ateliers, aparte zitverkopen, nieuwe merken, uniek in Tienen!


In 2016 investeerde Bram in de laatste nieuwe 3D technologie om juwelen te creëren.